good-looking cooking

Tészta, olaj, rezsó, lábos, egy árából fél tucat lángos

 

langos2_600x400.png

Annyi idő alatt, míg végigállnátok a strandbüfében a déli sort, aztán ha apu megjárta oda-vissza a kápémasinát, a fél egyest is, plusz mire végre szólítják a sajtos-tejfölöseitek sorszámát, az apartman konyhácskájában bőven elkészültök az egész családnak elég házi lángosokkal, nagyjából egy strandos áráért. Nem kell hozzá több, mint egy villanyrezsó, meg még egyszer annyi hely a gyúráshoz, pár egyszerű alapanyag, meg ez a recept.


langos_nagy_kep.png

Hozzávalók 8 tenyérnyi lángoshoz
  • 25 dkg főtt krumpli
  • 30 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 15 g élesztő
  • 1 dl langyos tej
  • 1 tk cukor
  • 3 dkg olvasztott vaj
  • 2 tk só
  • étolaj a sütéshez
Ezeket pakold rá
  • paradicsom
  • fokhagyma
  • petrezselyem
  • tejföl

 

Hámozd meg, kockázd fel, és sós vízben főzd meg a krumplit, majd egy krumplinyomóval alaposan törd össze. Add hozzá a lisztet, tojást, olvasztott vajat, sót, majd kicsit dolgozd össze a tésztát. Közben langyos, cukros tejben futtasd fel az élesztőt, és add hozzá a tésztához. Kezdd el alaposan gyúrni, ameddig homogén állagú lesz, gyúrás közben annyi lisztet adj hozzá, hogy ne ragadjon le. Ha elkészültél, tedd vissza a kilisztezett keverőtálba, takard le egy konyharuhával, és meleg helyen keleszd kb. 40 percig. Akkor kezdj el vele dolgozni, ha már a duplájára nőtt. Szagass tojás méretű tésztadarabokat, majd olajos kézzel húzd szét lángos formájúra, végül forró olajban mindkét oldalát süsd 2-2 percig.

A krumplis lángos eleve kicsit tömörebb, ezért nekem jól esett egy adag paradicsommal lekísérni, de előtte azért rendesen megküldtem fokhagymás-petrezselymes tejföllel is a biztonság kedvéért:)

Tetszett a videó? Tedd ki a Facebookodra! Megosztom Facebookon
süti beállítások módosítása