good-looking cooking

Idén is lesz húsvét, ha házhoz jön a sonka!

sonka_cover_1193x462px.jpg

Mentes Hentes Attila, aki évek óta ellátt remek mindenmentes hentesáruval, idén is készült a húsvétra. Pompás házi sonkáit 4 hétig sóban és házi pácban pihenteti, majd füstöli. (A fotók látható sonkák Attila sonkái, róluk beszélünk.) Mondanom sem kell, zéró adalék- és műanyag nélkül. Most szombattól közös akcióban bárkinek kiszállítjuk Budapesten a dögös sonikat, pláne neked!

Garantáltan a kedvenceink, kiszállítással együtt, baráti árakon:

 füstölt kicsontozott combsonka kötözötten és kötetlenül 3200 Ft/kg 

 füstölt hátsó csülök 2200 Ft/kg

A kötözött combsonka egyetlen darab sonka, csak a lakossági igény kielégítésére Attila megkötözi, hogy úgy nézzen ki, mint Sonie Tyler (magyar hangja Zalatnay Sarolta) neccharisnyában. A füstölt hátsó csülök pedig egyesek szerint nem olyan száraz, mint a napon hagyott Sonie Tyler, ha fütyülsz a koleszterinre, ez a te választásod.

 

 

Rendelj a másfél kilós sonkától az ötkilós sonsztertig bármennyit magadnak vagy a családnak, Budapesten ingyen házhozszállítjuk neked. További infókért írjatok a panka kukac charmingtomatoes.hu emailcímre vagy hívjatok a +36309596594 telefonszámon!

Kiszállítási időpontok

2020. március 28. szombat 08:00-13:00 (március 26. 20:00-ig tudsz rendelni)

2020. április 4. szombat 08:00-13:00 (április 02. 20:00-ig tudsz rendelni)

Hogyan tárold és főzd a sonkát?

Amint megkaptad a sonkát, legjobb ha rögtön kicsomagolod, áttekered zsírpapírral, és beteszed a hűtőd alsó zöldségtároló dobozába. Így egészen biztosan friss marad, és nem szárad ki Húsvétig :)

A húsok több hétig sóban állnak, ezért főzés előtt 4-5 órán keresztül áztasd be hideg vízbe, hogy a só nagy része távozzon főzés előtt. Ha ezzel kész vagy, tedd fel a sonkát főzni annyi hideg vízben, hogy ellepje. Dobj a főzővízbe néhány szem egész borsot, pár babérlevelet, és lefedve, közepes lángon kezdd el főzni. Miután felforrt a víz, alacsony hőmérsékleten gyöngyöztesd úgy kilónként 1 órán keresztül. Én egy 1,5 kilós sonkát 2 óra alatt szoktam megfőzni, és mindig tökéletes lesz. Fontos, hogy miután megfőtt a sonkád a főzőlében hagyd kihűlni, csak akkor vedd ki, amikor már épp hogy langyos. Kötözött sonka esetén a cérnát még a meleg sonkáról szoktam levágni, amikor még kicsit puha a hús, ilyenkor nagyon könnyen el lehet még távolítani.

A kihűlt sonkát lefedve, hűtőben tároljátok. Jó étvágyat:)

 

 

A charmingtomatoes békeidőben kreatív iroda, receptvideókat gyártunk, recepteket fejlesztünk, és kommunikációs ügynökségként segítjük elsősorban FMCG-ben, ehető termékeket gyártó vagy áruló partnereinket. Cégként klasszikus webes értékesítésre is van jogosítványunk. Mentes Hentes Attila őstermelő, portékáit a rájuk vonatkozó előírásoknak megfelelően, és a szükséges engedélyek birtokában gyártja és árulja. 

Tetszett a videó? Tedd ki a Facebookodra! Megosztom Facebookon
süti beállítások módosítása