Biztosan megérdemelsz, és talán megengedhetsz magadnak egy igazán romantikus reggelit a pár nap múlva esedékes, februári romantikaünnepi hétvégén. A ránézésre is ellenállhatatlan, az egyszerre édes és fanyar, langyos és hűvös, krémesen omlós, berriktől üde ízkavalkáddal, instant boldogsággal eltöltő francia bundáskenyeret erre találták ki.
A mi hagyományos sósunknál amúgy is extravagánsabb ez a french toast, úgyhogy ilyesmi alkalmakkor még azt is megérdemled, hogy kalácsból készítsd el. Magatoknak, neki, vagy magadnak.
Hozzávalók 2 adaghoz
- 2 db tojás
- 1 ek nyírfacukor/más édesítő
- 0,5 dl kókusztejszín/tejszín
- vanília
- 1 csipet só
- 6 szelet kalács
- 2 ek vaj/növényi margarin
- agave szirup/méz/juharszirup
- erdei gyümölcsök
Verd fel a tojásokat, keverd hozzá a nyírfacukrot, kókusztejszínt, vaníliát és egy csipet sót. He ezzel kész vagy, mártsd bele a kalácsszeletek mindkét oldalát, és hagyd, hogy egy kicsit magába szívja a tojásos masszát, mert attól még finomabb lesz sütés után. Egy serpenyőben közepes hőfokon olvaszd meg a vajat, és süsd benne a kalácsokat oldalanként 2-2 percig. Melegen halmozd egymásra a szeleteket, és szórd meg ízlés szerint nyírfacukorral, majd locsold meg agave sziruppal, végül díszítsd gyümölcsökkel. Ez az igazi varázslat:)