good-looking cooking

Így vágj bele a veganuárba!

Vegán gombasteak szendvics

 

gombasteak_h600x400_cover.jpgAz év végi kajamaraton után biztos jól esik visszavenned a nagy zabálásokból, ami arra is jó, hogy rákészülj a tudatos táplálkozásra.

Idén szinte mindehol szembe jött velem a veganuár (vegán január) kihívás, ami a vegán életmód kipróbálása buzdít 30 napon keresztül. Őszinte leszek, jelenleg még nem vagyok képes lemondani teljesen a húsról, tojásról és a többi állati dologról. Viszont megfogadtam, hogy januárban mindenképpen megpróbálom csökkenti a húsfogyasztásomat, így vegán, illetve húsmentes ételeket fogok készíteni neked. 

Hozzávalók 2 db szendvicsez
  • 2 db portobello gomba
  • 2 kk szójaszósz
  • 2 kk balzsamecet
  • 4 ek kókuszmargarin
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kk és 1 ág friss rozmaring
  • 1/2 kk chilipehely
  • 2 nagy marék rukkola
  • 1 kicsi bagett 

 

Tisztítsd meg a gombát, szedd ki a szárát, majd alaposan most meg, és óvatosan töröld szárazra. Ha ezzel kész vagy, a gomba belsejébe önts egy kis szójaszószt és balzsamecetet, amit próbálj meg egyenletesen eloszlatni a gombalemezkék között. Egy serpenyőben dobj fel 2 evőkanálnyi kókuszmargarint, aprított friss rozmaringot, majd szúrj fel egy gerezd fokhagymát egy villára, és lassú tűzön kevergetve olvaszd fel a margarint. A gombák mindkét oldalát 2-2 percig pirítsd a fűszeres zsiradékon, majd tedd át egy tűzálló tálba. A gomba belsejébe halmozz 1-1 evőkanálnyi kókuszmargarint, szórd meg chilipehellyel, és tegyél a tetejére friss rozmaringot, majd süsd 5-8 percig 180℃ fokon. Közben készítsd elő a bagettet, majd miután elkészült a gomba, óvatosan vedd ki a sütőből, vigyázz, hogy fűszeres szaft ne folyjon ki a közepéből, mert ez lesz a szendvics lelke. A fűszeres szaftban úszó gombákat tedd bele a bagettba, óvatosan nyomd össze a szendvicset, hogy a szaft szépen átjárja a péksütit, majd halmozz rá egy nagy marék rukkolát, és már tálalhatod is.

Tetszett a videó? Tedd ki a Facebookodra! Megosztom Facebookon
süti beállítások módosítása