Nálam már elkezdődött a karácsony, ezért a következő hetekben karácsonyi témájú recepteket fogok nektek készíteni. Remélem sikerül majd ötleteket adni az ünnepi készülődéshez.
Ez a recept azért nagyszerű, mert bár húsmentes, nagyon jól mutat majd a karácsonyi asztalon. Ha egy kicsit finomítod a receptet, vegán tésztát veszel, és nem használsz tojást, akkor a vegán barátaid is boldogan fogják megkóstolni ezt a menő snacket.
Hozzávalók 2 adaghoz
- kész pizzatészta (lehet vegán)
- 1 tojássárgája (ezt hagyd ki, ha vegán ételt szeretnél)
- 1 kk kakukkfű, szezámmag, majoranna, édeskömény, só
- 1/2 piros- és sárgahúsú paprika
- 1/4 uborka
- 1/2-1 avokádó
- 1/2 citrom leve
- 1 kk olívaolaj
- bors
- ropi
A kész pizzatésztából szaggass kicsi fenyőfa formákat, kend át tojássárgával, és szórd meg fűszerekkel. Én zatart használtam, ami egy nagyon különleges, közel-keleti fűszerkeverék, érdemes kipróbálni. Dobd be a tésztát a sütőbe 180ºC fokon 15 percre. Ameddig a fenyők sülnek, készítsd el az avokádós alapot. Az érett avokádót törd össze egy villával, add hozzá a citrom levét és egy kis olívaolajat, végül sót, borsot. Miután megsült a fenyőfa alap, szúrj az aljába ropidarabokat, borítsd be avokádó salátával és díszítsd csíkokra vágott színes zöldségekkel. 30 perc, és már tálalhatod is a menő karácsonyi snackeket.