MInden napot egy izgalmas reggelivel szeretek indítani. Ébredés után kinyitom a hűtőt, és azonnal beindul a fantáziám. A reggel nálam általában tojás alapú étellel indul, ami ezer féle módon variálható. Most egy egyszerű tojásos alapot készítettem, amit szuperfinom lazaccal és avokádóval töltöttem meg. Ez az igazán gyors, finom, egészséges és látványos reggeli néhány perc alatt.
Hozzávalók 1 adaghoz
-
2 db tojás
-
1 kk nyílgyökér liszt
-
1/4 kk só és bors
-
1/4 csokor friss kapor
-
1 kk olívaolaj
-
1/2-1 avokádó
-
1/4 citrom leve
-
5 dkg füstölt lazac
-
1 ek növényi sajtkrém
Verd fel a tojásokat, add hozzá a nyílgyökér lisztet - ez fogja besűríteni -, az apróra vágott kaprot, a sót és borsot, majd keverd csomómentesre. Vegyél elő egy nagy serpenyőt, olajozd ki, majd közepes lángon melegítsd. Miután felmelegedett a serpenyő, öntsd bele a tojásos masszát, és oszlasd el úgy, hogy szép kör alakja legyen. Várd meg, míg szép, halvány barna színt kap, majd fordítsd meg. Nagyon gyorsan elkészül, ezért nem érdemes magára hagyni.
Miután elkészült a tojásos alap, várj egy-két percet, majd kend meg a sajtkrémmel, tedd rá lazacot, a citromlével összekevert avokádót, majd tekerd fel szorosan, mint egy palacsintát. És itt a vége, már tálalhatod is :)