good-looking cooking

Egy kicsit olasz, de nagyon paleo gnocchi

Paleo batáta gnocchi

paleo_batat_gnocchi_cover_600x400px.pngHa szereted az olasz ízeket, de nem gabonalisztek nem a legjobb barátaid, akkor neked találták ki ezt a szuper egészséges krumplinudlit. Nem gyors, viszont igazán finom és laktató. Érdemes egy esős, őszi hétvégén bekuckózni a konyhába és elkezdeni nudlikat gyártani.

 

 

Hozzávalók 2 adaghoz
  • 3 db kicsi batáta
  • 1-1/2 bögre manióka liszt
  • 1 tojás
  • 1 kk só
  • 2 ek pesto
  • parmezán
  • néhány levél bazsalikom


A batátákat mosd meg, szurkáld meg egy villával, és dob be a sütőbe 200℃ fokon 30-35 percre. Amikor már jó puha, vedd ki, kanalazd ki a batátát és pürésítsd, majd add hozzá a tojást, lisztet és a sót és kezdd el a tésztát keverni. Annyi lisztet adj hozzá, hogy a tészta gyúrható legyen, és ne ragadjon le. Kicsit gyúrd át, hogy összeálljon, majd nyújtsd ki és vágd fel ujjnyi vastag csíkokra. A csíkokból sodorj hengereket, majd vágd szét kb. 1,5 cm-es darabokra. Ha ezzel is elkészültél, lisztezd be a felvágott nudlikat, és formázd meg egy villával, ahogy a videón is látod. Közben forralj fel vizet, tegyél bele sót és dobd a logogó vízbe a nudlikat. Néhány perc múlva, mikor feljönnek a víz felszínére, a nudlik jelzik, hogy elkészültek. Közben a pestot és a kókusztejet gyorsan forrald fel egy serpenyőben és add hozzá a frissen leszűrt, még meleg gnocchikat. Óvatosan keverd össze, majd tálald parmezánnal és friss bazslikommal. 

Tetszett a videó? Tedd ki a Facebookodra! Megosztom Facebookon
süti beállítások módosítása