Az édesburgonya az egyik legjobb felfedezésem az elmúlt években. Ezt a zöldséget valóban lelkiismeret furdalás nélkül fogyaszthatjuk, mert nem emeli az egekbe a vércukorszintünket, és ráadásként tele van vitaminokkal. Mivel az egyik kedvencem, ezért sok batátás recepttel fogtok találkozni a blogon.
Hozzávalók 2 személyre
- 3 db édesburgonya
- olívaolaj
- chilis só
- 4 szelet bacon
- 400 g laktózmentes tejföl
- 1 csokor zöldfűszer
- 200 g laktózmentes reszelt sajt
- 100 g laktózmentes sajt
Óvatosan vágd be az édesburgonyákat a videó szerint, kend be olívaolajjal, majd szórd meg chilis sóval, és süsd 160ºC fokon 60 percig. Közben keverd össze a laktózmentes tejfölt és reszelt sajtot a zöldfűszerekkel, majd pirítsd le a bacont. Miután megsült az édesburgonya, tűzdeld meg felváltva pirított baconnal és sajttal, majd a végén borítsd be a tejfölös szósszal, és tedd be ismét a sütőbe 180ºC fokon 60 percre.