good-looking cooking

Szerinted milyen a töltött- és a rakottburgonya szerelemgyereke?

Töltött édesburgonya

toltott_edesburgonya_cover_600x400px.pngAz édesburgonya az egyik legjobb felfedezésem az elmúlt években. Ezt a zöldséget valóban lelkiismeret furdalás nélkül fogyaszthatjuk, mert nem emeli az egekbe a vércukorszintünket, és ráadásként tele van vitaminokkal. Mivel az egyik kedvencem, ezért sok batátás recepttel fogtok találkozni a blogon.

Hozzávalók 2 személyre
  • 3 db édesburgonya
  • olívaolaj
  • chilis só
  • 4 szelet bacon
  • 400 g laktózmentes tejföl
  • 1 csokor zöldfűszer
  • 200 g laktózmentes reszelt sajt
  • 100 g laktózmentes sajt


Óvatosan vágd be az édesburgonyákat a videó szerint, kend be olívaolajjal, majd szórd meg chilis sóval, és süsd 160ºC fokon 60 percig. Közben keverd össze a laktózmentes tejfölt és reszelt sajtot a zöldfűszerekkel, majd pirítsd le a bacont. Miután megsült az édesburgonya, tűzdeld meg felváltva pirított baconnal és sajttal, majd a végén borítsd be a tejfölös szósszal, és tedd be ismét a sütőbe 180ºC fokon 60 percre.

még több édesburgonya

Tetszett a videó? Tedd ki a Facebookodra! Megosztom Facebookon
süti beállítások módosítása