good-looking cooking

Ki mondta, hogy a padlizsán nem lehet izgalmas?

Padlizsán roll

padlizsan_roll_cover_600x400px.pngHa már unod a rakott padlizsánt, kezd el felcsavarni, tölts meg egyszerű sajtkrémmel, és öntsd nyakon egyszerű paradicsomszósszal. Biztos nálad is vannak olyan napok, amikor csupán visszafogott ízekre vágysz, ezt a receptet akkor érdemes kipróbálni, mondjuk egy #húsmenteshétfőn.

Hozzávalók 2 főre

 

  • 1 padlizsán
  • chilis só
  • olívaolaj
  • 1 doboz krémsajt (lehet növényi)
  • 200 g tejföl
  • 1 tojás sárgája
  • só és cayenne bors
  • 1 konzerv aprított paradicsom
  • 1 csokor zöldfűszer
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor snidling
  • 150 g reszelt sajt (lehet növényi)


Vágd 1 cm vastag szeletekre a padlizsánt, szórd meg chilis sóval, locsolj rá olívaolajat, és süsd 200ºC fokon 15 percig. A töltelékhez a krémsajtot keverd el a tojás sárgájával, sóval és cayenne borssal. Az öntethez keverd össze az aprított paradicsomot, zöldfűszert és fokhagymát, majd tedd félre. A grillezett padlizsánszeletekbe töltsd bele a bekevert sajtkrémet egy kevés snidlinggel, és a felcsavart rollokat helyez be egy tűzálló tálba. A végén öntsd rá a paradicsomszószt és szór meg reszelt sajttal, majd mehet a sütőbe 160ºC fokon 25 percre. Tálaláskor szórd rá a maradék snidlinggel.

Tetszett a videó? Tedd ki a Facebookodra! Megosztom Facebookon
süti beállítások módosítása