Ha már unod a rakott padlizsánt, kezd el felcsavarni, tölts meg egyszerű sajtkrémmel, és öntsd nyakon egyszerű paradicsomszósszal. Biztos nálad is vannak olyan napok, amikor csupán visszafogott ízekre vágysz, ezt a receptet akkor érdemes kipróbálni, mondjuk egy #húsmenteshétfőn.
Hozzávalók 2 főre
- 1 padlizsán
- chilis só
- olívaolaj
- 1 doboz krémsajt (lehet növényi)
- 200 g tejföl
- 1 tojás sárgája
- só és cayenne bors
- 1 konzerv aprított paradicsom
- 1 csokor zöldfűszer
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csokor snidling
- 150 g reszelt sajt (lehet növényi)
Vágd 1 cm vastag szeletekre a padlizsánt, szórd meg chilis sóval, locsolj rá olívaolajat, és süsd 200ºC fokon 15 percig. A töltelékhez a krémsajtot keverd el a tojás sárgájával, sóval és cayenne borssal. Az öntethez keverd össze az aprított paradicsomot, zöldfűszert és fokhagymát, majd tedd félre. A grillezett padlizsánszeletekbe töltsd bele a bekevert sajtkrémet egy kevés snidlinggel, és a felcsavart rollokat helyez be egy tűzálló tálba. A végén öntsd rá a paradicsomszószt és szór meg reszelt sajttal, majd mehet a sütőbe 160ºC fokon 25 percre. Tálaláskor szórd rá a maradék snidlinggel.