A halloween nálunk is évről évre egyre népszerűbb ünnep, amikor szeretjük megidézni a boszorkányokat, kísérteteket, természetfeletti lényeket. Ilyenkor lehet igazán menőzni egy halloweeni stílusban elkészített húsmentes tésztával, ami izgalmas ízeket hoz össze igazi őszi alapanyagokból.
Hozzávalók 2 főre
- 1 kicsi sütőtök
- 3 gerezd fokhagyma
- 1/2 citrom leve
- só és bors
- 250 g tészta (gluténmentes)
- 1 marék rukkola
Fűszeres gomba
- 6 fej gomba
- 2 ek olívaolaj
- 1 ek balzsamecet
- 1 kk rozmaring
- 1 kk tengeri só
A gombát vágd vékony szeletekre és forgasd össze a fűszeres olívaolajjal, adj hozzá 3 gerezd fokhagymát héjjal együtt és pirítsd le. Közben vág fel a sütőtököt és süsd 180 fokon 50 percig. Ha elkészült dobd egy turmixba a sült tököt, sült fokhagymát, add hozzá a citromlevelet, és sózd borsozd ízlés szerint. Turmixold, ameddig krémes állagú lesz, utána mát nincs más dolgod, csak keverd össze a főtt tésztával, halmozd a tetejére a gombákat, és szórd meg pikáns rukkolával. Garantáltan kirobbanó, extrém ízélményben lesz részed :)