Ebben a salátában az a legjobb, hogy bár szinte mindenmentes, mégsem érzed úgy, hogy bármiről lemondtál volna. Telt ízeivel, az édesburgonya gazdagságával, hihetetlen gyorsan eltelít, anélkül, hogy elnehezítene, így nem kell aggódnod, hogy nyitott szemmel alszol majd a monitorod mögött, miközben a főnököd épp a jövőheti feladataidról mesél.
Hozzávalók 2 főre
Falafel
- 1 nagy édesburgonya
- 1,5 bögre főtt quinoa
- 1-1,5 bögre manióka liszt
- 1 tojás
- só és bors
- kókuszolaj
Saláta öntet
- 80 g laktózmentes, vagy növényi joghurt
- 1 csokor friss petrezselyem
- 1 gerezd fokhagyma
Saláta
- 1/4 csomag madársaláta
- 2 db újhagyma
- 1 ek olívaolaj
- laktózmentes fetasajt, vagy növényi sajt
Kockázd fel az édesburgonyát, dob be az aprítógépbe, add hozzá a főtt quinoát, tojást, sót és borsot. Turmixold krémesre, majd add hozzá a manióka lisztet, azzal is pörgesd át. Annyi lisztet adj a masszához, hogy formázható legyen, majd készíts kis, lapos golyókat. Forró kókuszolajban néhány perc alatt süsd aranybarnára, és hagy kihűlni. A salátaöntethez a joghurtot, petrezselymet és fokhagymát turmixold krémesre. A madársalátát, keverd össze a felkarikázott újhagymával, és olívaolajjal, csorgasd rá az öntetet ízlés szerint, majd halmozd rá a falafel golyókat, szórd meg fetával és tiéd lesz a dicsőség :)