Szerintem mindenki átélte már a sok elnyomott szundi utáni káoszt, amikor már nincs idő leszaladni a kisboltba, de még jól jönne egy gyors reggeli. Ilyen helyzetekben életmentő lesz ez a valóban 2 perces kenyér, ami remek szendvics alapanyag, sőt mindenmentes, így szinte minden diétába beilleszthető.
Hozzávalók 2 minikenyérhez
- 6 ek maniókaliszt
1/2 bögre parmezán
2 tojás
1 ek sütőpor
2 ek olívaolaj
1/2 kk só és bors
1/4 paprika
1 marék spenót
Keverd össze a lisztet, parmezánt, tojásokat, add hozzá a sütőport, olívaolajat, sót és borsot. Ha kész a tészta, oszd két részre, és ha van kedved ízesítsd. Én az egyikbe apróra vágott piros paprikát, a másikba friss spenótot kevertem, így sokkal vidámabb lett a tészta. Utána nyomkodd bele egy-egy szuflé formába a tésztát és tedd be a mikróba 2 percre 800 Watton. Miután elkészült, szedd ki a formából és egy rácsra helyezd el, hogy gyorsabban hűljön. Várj néhány percet, és már készítheted is a szendvicseket. Szerintem frissen a legfinomabb, viszonylag gyorsan kiszárad, szóval nem érdemes vele sokáig várni.